Wanneer werd het eerste zwembad uitgevonden?

Ancient Pools Het eerste bekende zwembad dateert uit de oudheid. De grote baden van Mohenjo-Daro, gebouwd rond 2600 B, C, E.

Wanneer werd het eerste zwembad uitgevonden?

Ancient Pools Het eerste bekende zwembad dateert uit de oudheid. De grote baden van Mohenjo-Daro, gebouwd rond 2600 B, C, E. Het zwembad is gebouwd van baksteen en gips en was voorzien van trappen en banken met een groot eromheen dek. Het Grote Bad wordt beschouwd als het eerste kunstmatige zwembad, gebouwd van steen en baksteen en bedekt met bitumietteer.

Het werd ontdekt in 1926 en werd verondersteld te worden gebruikt voor spiritueel baden door de oude mensen van de Indusvallei, die in het zuiden van het moderne Pakistan woonden. Geen baanzwemmen of waterpolo. Stoom stijgt op uit dit oude verwarmde Romeinse zwembad. Romeinen veroverden Groot-Brittannië en brachten hun praktijk van ritueel baden en recreatief zwemmen met zich mee.

Romeinen bouwden een uitgebreid „religieus kuuroord” genaamd Aquae Sulis, dat een bestemming werd voor aanbidding, baden, zwemmen en genezing. Thermale bronnen verwarmden Aquae Sulis, waardoor een aangename watertemperatuur ontstond om in te zwemmen en te aanbidden. Er wordt gespeculeerd dat zwemmen al in 2500 voor Christus begon als een georganiseerde activiteit in het oude Egypte om te beginnen aan onze reis door de geschiedenis van zwembaden, die zich snel verspreidde. Hoewel, het „Grote Bad” op de site van Mohenjo-Dara in het huidige Pakistan is waarschijnlijk het eerste door mensen gemaakte zwembad dat werd gebouwd in het 3e millennium voor Christus.

Het zwembad zelf is 12 x 7 meter breed met een diepte van 2,4 m, bekleed met bakstenen en bedekt met een afdichtmiddel op basis van teer. Veel geleerden zijn het er echter over eens dat, hoewel het zwembad het eerste was dat werd gebouwd, het alleen werd gebruikt voor religieuze of ceremoniële doeleinden, in plaats van voor recreatieve doeleinden. De moderne Olympische Spelen begonnen in 1896 en omvatten zwemwedstrijden, waarna de populariteit van zwembaden zich begon te verspreiden. Deze weelderige zwembaden zorgden voor de ultra-elite van Rome en scheidden zwembaden van zwembaden.

Het grootste overdekte golfslagbad ter wereld bevindt zich in DreamWorks Water Park in het winkel- en entertainmentcomplex American Dream in het Meadowlands Sports Complex in East Rutherford, New Jersey, Verenigde Staten, en het grootste binnenzwembad in Noord-Amerika bevindt zich in het Neutral Buoyancy Lab in de Sonny Carter. Trainingsfaciliteit bij NASA JSC in Houston. Volgens het Guinness World Records is het grootste zwembad ter wereld het zeewaterzwembad San Alfonso de Mar in Algarrobo, Chili. De afdekking wordt meestal met een rekkoord aan het zwembad bevestigd, vergelijkbaar met een bungeekoord, en haken die in de zwembadrand zijn gemonteerd.

Na de Tweede Wereldoorlog, toen teruggekeerde GI's hun GI-leningen kregen en naar de buitenwijken verhuisden, werd een zwembad in de achtertuin een statussymbool voor iedereen om te zien. Er zijn ook aanwijzingen dat het eerste verwarmde zwembad werd gebouwd door Gaius Maecenas uit Rome in de eerste eeuw voor Christus. Veel van deze gemeentelijke zwembaden zijn buitenzwembaden, maar binnenzwembaden zijn ook te vinden in gebouwen zoals natatoria en recreatiecentra. Het is deze instinctieve aantrekkingskracht op water, de kracht en de voordelen ervan die ertoe hebben geleid dat mensen de eerste openbare badruimtes hebben gecreëerd die uitgroeiden tot het moderne zwembad.

In 1828 werd zwemmen toegankelijker toen het eerste openbare overdekte gemeentelijke zwembad in Engeland werd geopend. Een overloopzwembad (ook wel zwembad met negatieve rand of verdwijnende rand genoemd) is een zwembad dat een visueel effect geeft van water dat zich uitstrekt tot aan de horizon, verdwijnt of zich uitstrekt tot in het oneindige. De populariteit van zwemmen als sport groeide als gevolg hiervan en in 1869 werd de Amateur Swimming Association opgericht om de zwemvaardigheid, de sport en de beoefening van zwemmen in het VK te promoten. Toen de volkeren van Rome rijk werden, zouden ze architectonisch ontworpen zwembaden in gebruik nemen die een centraal punt zouden zijn voor feesten en zelfs orgiastische activiteiten.

In de jaren vijftig, na de Koreaanse oorlog, nam de zwembadbouw een ware vlucht, omdat steeds meer zwembadbedrijven guniet gebruikten over gestort beton of met de hand gestapeld beton. Natuurlijke zwembaden worden gedefinieerd als zwembaden die van nature voorkomende biologische waterfiltratie- en behandelingsmethoden gebruiken om te zorgen voor zuivere en schone badfaciliteiten die natuurlijke watermassa's weerspiegelen, zonder gebruik te maken van chemische behandeling. .

Leave Reply

All fileds with * are required