Zwembad of zwemvijver? Lees de verschillen!

| Meer

Zwemvijver

 
 
 
 
Een zwembad of zwemvijver in de tuin is gewoonweg helemaal het einde!  U hoeft nooit meer de deur uit om lekker af te koelen, u hoeft geen entreegeld te betalen, geen overlast van andere mensen en ruimte genoeg. De zomer zal nu heel anders gaan worden!
Lekker poedelen en in de avond genieten. U ziet de bodem- en wandverlichting en u ziet de sfeervolle verlichting in uw tuin.
Tevreden kijkt u om u heen. U heeft een perfecte aankoop gedaan. Niet alleen voor u zelf maar voor uw hele gezin. Gaat u ooit verhuizen, dan zal deze investering zijn geld dubbel en dwars terugbetalen. U zit alleen nog te twijfelen tussen een zwembad of een zwemvijver.
 

Zwembaden

Zwembad - zwemvijverEr zijn diverse soorten. Er is een zwembadsoort met stalen wand en er is er een van duurzaam en hoogwaardig hout. Daarnaast zijn er opblaasbare zwembaden, frame zwembaden, stalen zwembaden en Zodiac zwembaden. En alsof het er nog niet genoeg zijn, er zijn paneelsysteem zwembaden, monoblock zwembaden dus uit één geheel, folie zwembaden en betonnen zwembladen. Bent u er nogÖdan kunt u gaan voor een Gré zwembad, een gemaakt van polyester, een Intex, een Starline en een Bestway badmodel. Dus keuze genoeg!
 
 
 
 
 

Zwemvijvers

Een zwemvijver geeft het hele jaar door een prachtig uitstraling. In de zomer is deze vijver bijzonder uitnodigend om een duik in te nemen. In de winter geeft de vijver een indrukwekkend gezicht, zeker als er sneeuw is gevallen.
Zo`n vijver moet volledig worden aangepast aan de rest van de tuin dus echt geÔntegreerd. Dan pas zal de harmonie compleet zijn en biedt altijd een heerlijke aanblik die niet zo nadrukkelijk aanwezig is als bij een zwembad.
 
Er zijn twee soorten zwemvijvers.
  1. De eerste soort is de natuurlijke
    Hierbij is een plantengedeelte en het zwemgedeelte maar zijn van elkaar gescheiden. Er wordt gebruik gemaakt van een zelfreinigend filtersysteem. Zo blijft het water helder, schoon en gezond.

  2. De tweede soort is de strakke
    Heeft veel weg van een zwembad maar het verschil zit hem in de materialen en de natuurlijke kleuren.
 
Zwemvijvers
 

Verschillen

 
Verschil zwembad zwemvijverEen zwemvijver is ecologisch en milieutechnisch gezien vriendelijker dan een bad. Er worden geen chloorderivaten toegepast. Deze worden wel toegepast bij het zwembad.
 
Het filteren gebeurt op biologische wijze. De aanwezige planten en de manier van filtreren zorgen ervoor dat het water schoon en gezond blijft. De zuivering kan ook gebeuren door speciale zuiverende waterplanten. Geen brandende ogen en rode huid zoals bij een zwembad. Ook beter voor de natuur.
 
Een zwembad bevat `levensarm water`. Dat wil zeggen dat bacteriŽn worden gedood door bijvoorbeeld chloor. En deze stof kan schade aanbrengen aan de natuur. Bovendien is het niet gezond voor de ogen en huid. Vooral rode en brandende ogen zijn de verschijnselen.
Een vijver heeft minder onderhoud nodig dan een bad.
De aankoopprijs van zo`n vijver is lager.
 
Wat de vormgeving betreft kunt u met een zwemvijver meer kanten uit. Alle vormen zijn in principe mogelijk. Bij een zwembad zijn de mogelijkheden wat de vormgeving betreft een stuk beperkter.
Over het algemeen genomen bent u meer ruimte kwijt aan een zwemvijver dan aan een zwembad.
Er is geen verschil wat betreft de wettelijke verplichtingen en vergunningen.
 

Conclusie

Een zwemvijver is beter voor mens en milieu dan een bad. Geen chemicaliŽn, en dat is toch wel een belangrijke zaak. Bovendien heeft een de vijver meer uitstraling en behoeft minder onderhoud. Om deze redenen is dan ook de zwemvijver bijzonder in opkomst.
 
zwemvijver