Zwembadverwarming met warmtewisselaar

| Meer

Warmtewisselaars zwembad

 
 
Met een warmtewisselaar houdt u het zwemwater op een aangename temperatuur. Daarnaast is het energieverbruik aanvaardbaar. Het principe is dat het koudere water door dit apparaat stroomt en opgewarmd weer in het zwembad terugkomt.
 

Energie weghalen met behulp van een warmtewisselaar

Deze kan zijn energie weghalen bij ondermeer een CV -installatie. Dit is een zeer effectieve manier om water te verwarmen. Deze manier is niet zo goed wat betreft de energiebesparing en is niet zo milieuvriendelijk. Het kan ook met zonne- energie. De zonnecollectoren geven de warmte af aan de wisselaar. Milieuvriendelijker en uiterst voordelig.
 

Waar op te letten?

Warmtewisselaar zwembadMet moet namelijk rekening houden met zouten en chloor in het zwemwater. Beide stoffen kunnen zorgen voor corrosie van bepaalde materialen zoals koper. De oplossing is het aanschaffen van corrosiebestendige warmtewisselaars. Zijn meestal gemaakt van titanium of van rvs.
 

Belangrijk!

De warmtewisselaar die wordt gebruikt moet voldoende vermogen hebben. Is het vermogen te klein, dan zal de opwarming bijzonder lang duren.
 

Werking in het kort

Een warmtewisselaar kan worden ingebouwd in het zwembadfiltratiecircuit. Het water wordt opgewarmd door een verwarmingsketel die op gas of op stookolie gaat. De ketel stookt het eerste gesloten circuit op. Daarna wordt het warme water door de wisselaar gebracht die in het circuit zit en zijn ontstane warmte afgeeft. Het apparaat bestaat dus uit twee circuits die tegenovergesteld  werken.
 
Voordelen
  • Makkelijk in gebruik.
  • Met behulp van een warmetwisselaar kan uw zwemwater snel worden opgewarmd. Dat is erg ideaal wanneer u niet elke dag van uw bad gebruik maakt.

 

Nadeel
  • Een warmtewisselaar voor uw zwembad is vrij duur in gebruik.

 

Warmtewisselaar zwembad