Verwarming van uw zwembad, daar draait het allemaal om!

| Meer
Zwembad verwarming
SunSystems
 
 
 
 
Natuurlijk staat zwemmen centraal in de zomermaanden. Maar waarom niet zwemmen buiten deze maanden want dat kan heel goed als u kiest voor zwembadverwarming. Dat betekent dat u het hele jaar door kunt genieten van uw investering wanneer u ook nog eens kiest voor een zwembadoverkapping.
Er zijn diverse mogelijkheden om het zwembadwater te verwarmen. De eerste mogelijkheid van zwembad verwarming is met behulp van :
 

Warmtewisselaar voor uw zwembadverwarming

WarmtewisselaarDeze warmtewisselaar is er in twee uitvoeringen namelijk een elektrische en een die aan te sluiten is aan de bestaande CV- installatie. De elektrische warmtewisselaar is snel te monteren en goedkoop in aanschaf. Nadeel is dat het energieverbruik hoog is vergeleken met een warmtewisselaar die op de CV is aangesloten.
Meer info over de warmtewisselaar.
 
 
 
 
 
 

Zwembadverwarming met behulp van een warmtepomp

Warmtepomp zwembadHeeft dezelfde werking als een airconditioningsysteem maar dan andersom. Er wordt warmte uit de omgeving weggehaald en aan het zwemwater toegevoegd. Een warmtepomp is duur in aanschaf. Daar staat tegenover dat deze een superhoog rendement heeft tot wel 400 procent!  Het is zelfs na de zonne-energie de goedkoopste wijze om het zwemwater op te warmen. Deze investering heeft u dan al na enkele jaren terugverdiend. Deze pomp is zowel geschikt voor binnen als voor buiten dus k wanneer de zon niet schijnt.
Meer info over de warmtepomp.
 
 
 
 
installatie warmtepomp zwembad
Installatie warmtepomp voor uw zwembad
 

Zwembadverwarming met behulp van zonnecollectoren

Zonnecollectoren zwembadEn dat geeft natuurlijk een gigantische besparing op uw energierekening want zonne-energie is gratis! Het zwemwater dat door het filter gaat wordt door zonnecollectoren gepompt. Daarna wordt dit verwarmde water weer in uw bad gevoerd. Het water is daardoor enkele graden warmer geworden. U kunt ook gebruik maken van een zonneboiler of door zonnepanelen. De laatste mogelijkheid biedt voordelen maar er moet rekening worden gehouden met de oppervlakte. Het nadeel van zonne- energie is dat het systeem alleen werkt als er zonnestralen zijn.
Meer info zonneverwarming.

Verwarmingspomp

Deze levert een hoog rendement. Maakt gratis gebruik van zonne-energie door de energie van de buitenlucht te verzamelen en op te nemen. Deze energie wordt samengeperst en daarna naar het zwembad gebracht. Een waterpomp laat het zwemwater door de verwarmingspomp circuleren en warmt het water op.
 
 

Met behulp van gasverwarming

gasverwarming zwembadWordt gekoppeld aan aardgas of aan propaangas. Voordelen zijn de inzetbaarheid en de zeer hoge energiewaarde. Nog een voordeel is dat gasverwarming heel erg veilig is want elk apparaat mag alleen worden aangesloten door erkende gasinstallateurs.
Meer info gasverwarming.
 

Verwarmen van het zwemwater kan ook door elektrische verwarming

Elektriciteit verwarmt weerstand. Deze weerstand verwarmt het zwemwater dat langs deze weerstand stroomt. Het gebruik van elektrische verwarming is hoog en niet rendabel bij een groot zwembad.
Meer info elektrische verwarming.
 
 
Zwembadverwarming