Stalen zwembaden - sterk, robuust. Een aanschaf voor het leven!

| Meer
Stalen zwembaden
 
 
 
Het is mogelijk een stalen zwembad helemaal in te bouwen, halverwege in de grond te bouwen maar ook helemaal boven op de grond te maken. Het bestaat uit een metalen frame. Op het frame zit een polyester buitenlaag. In het frame komt een voorgevormde zak van kunststoffolie.
 

Kenmerken

  • In ovale en ronde vormen.
  • Verkrijgbaar is diverse afmetingen en dieptes.

In het kort het aanleggen van een stalen zwembad zowel rond als ovaal

 
Trap stalen zwembadU kunt een stalen zwembad opzetten. Zorg er dan voor dat de ondergrond erg stevig is een helemaal waterpas. Let op! Is uw bad dieper dan 150 centimeter, dan moet u het tenminste 50 centimeter ingraven. Na het uitgraven kan de beton met een betonmat worden gestort. Na het uitharden kunt u de bodemprofielen uitleggen en de stalen wand aanbrengen.
 
Bij het ovale model is ingraven noodzakelijk. Dat komt omdat de wanden moeten worden ondersteund door steunmuren. Nadat het gat is gegraven moet er beton worden gestort. Niet vergeten een betonmat  in het beton te leggen. Wanneer het beton is uitgehard kan met de steunmuren worden begonnen. Deze steunmuren zijn om de lange kant stabiel te maken.
 
 
 

Het installeren

Zorg ervoor dat de bodem superschoon is en ontdaan van elk vuildeeltje. Zelfs het kleinste stukje vuil kan schade veroorzaken aan de folie dus let hier goed op!
Leg op de bodem het ondertapijt. Dat is om de folie te beschermen. Nadat alles helemaal schoon is gemaakt, kan de folie worden ingehangen.

Na het inhangen wordt er een laagje water in de kuip gedaan van ongeveer 1 centimeter. Om eventuele plooien weg te strijken moet dat wrijven van de folie richting de staalwand gaan.
Snij vervolgens de aansluitingen in de folie voor de inspuiter en skimmer. Sluit deze aan en u kunt vervolgens uw zwembad verder gaan aanvullen.
 

Rond zwembad staal

Voordelen

  • Is vrij eenvoudig te plaatsen.
  • Daardoor een korte bouwtijd.
  • De constructie is stevig.

 

Onderhoud

Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen en chemicaliŽn. Maak de filters regelmatig én goed schoon. Een skimmer zorgt ervoor dat het oppervlaktewater wordt ontdaan van `klein` vuil zoals takjes en blaadjes. Maak de skimmer dus ook regelmatig schoon.
Stofzuig ook met een bepaalde regelmaat de bodem.
Uit voorzorg! Neem nooit scherpe voorwerpen mee het zwemwater in en huisdieren mogen natuurlijk nooit in het water!
 
Overdekking zwembad