Plaatsen zwembad of zwemvijver. Let op de aandachtspunten!

| Meer

Plaatsen zwembad

 
 
 
 
Over de plaatsing of inplanting van een zwembad of zwemvijver moet goed worden nagedacht. U wilt optimaal van het zwembad gebruik maken maar ook optimaal van de zon genieten. Daarom is het plaatsen zo`n belangrijk onderdeel. Optimaal gebruik maken betekent ook dat u zo weinig mogelijk moet schoonmaken. Daarom moeten met de volgende belangrijke zaken rekening worden gehouden.
 

De plaats van de inplanting is afhankelijk van de hoeveelheid zon

 
inplanting zwembadOp de eerste plaats moet bij het plaatsen rekening worden gehouden met de zon. U wilt zoveel mogelijk van de zon genieten. Maar de zon biedt nog meer voordelen. Het water wordt erdoor opgewarmd en is er sprake van een houten loopomgeving, dan wordt dat hout lekker warm en geeft een fijn gevoel aan de voeten. Daarom is het juist plaatsen zo belangrijk!
 
 
 

De windrichting is belangrijk wat betreft de inplanting

De windrichting is mede bepalend voor een prettig verblijf in het bad en in de tuin. De wind komt meestal uit het zuiden of zuidwesten. Plaats dan het zwembadmodel zodanig dat u zo weinig mogelijk hinder ondervindt. U kunt ook een schutting plaatsen in de tuin waardoor de schutting de meeste wind zal opvangen.
 

Natuurlijke vervuiling

Vervuiling zwembadDe natuurlijke vervuiling is geen pretje. Het water zal snel vervuilen, het water zal een vervelende geur nalaten en verkleuren. Daarom moet het bad zo weinig mogelijk in contact komen met struiken, planten en vooral bomen. Bovendien kunnen er diverse soorten insecten in het water vallen. Heeft u veel bomen en planten in de tuin, dan zult u toch een en ander moeten weghalen. Doet u dat niet, dan zult u vaker het water moeten reinigen, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dus ook hier is het juist inplanten belangrijk.
 

Andere soorten zwembadvervuiling

Het is bijna niet te voorkomen maar er kleeft altijd wel zand of andere vervuiling aan de voeten. Dat neemt u mee het water in. Dat kan worden voorkomen door een voetenbad aan de rand van het bad te zetten. Nog beter is om een douche te plaatsen. U neemt dan eerst een douche en gaat schoon het water in. Na het verblijf in het zwemwater kunt zich nog lekker afspoelen.
 

De bodem, het belangrijkste onderdeel bij de inplanting

 
Bodem zwembadDe bodem speelt een belangrijke rol bij de inplanting want daar komt het zwembad immers op te rusten. De ondergrond moet hard zijn, mag niet vervormen en natuurlijk helemaal effen zijn. Is er sprake van steen, dan moet dat worden weggehaald tot onder de diepte van het zwembad. De bodem kan nu worden bedekt met een dikke laag zand. Beter is het om gewapend beton te laten gieten met een dikte van ongeveer 15 centimeter. Hoe sterker en gladder de bodem, des te makkelijker zal de inplanting verlopen.
 
 
 

In acht nemen bij de aankoop of bouw

Het plaatsen, de inplanting van een zwembad of zwemvijver zal op verantwoorde wijze moeten gebeuren.
Als u daarom rekening houdt met bovenstaande punten, dan zult u ongetwijfeld optimaal genieten met zo weinig mogelijk schoonmaakwerkzaamheden.
 
Zwembad tuin