Half- inbouw zwembaden. Met deze kunt u echt iets maken!

| Meer

Half inbouw zwembaden

 
 
Een half- inbouwzwembad is niet helemaal in de grond gebouwd en ook niet helemaal boven de grond. Dit type zwembad `breekt` de tuin en is ook nog eens veilig voor kinderen. Zij kunnen er niet pardoes invallen. Half opbouw betekent ook dat u op de muur kunt gaan zitten aan de rand van het zwembad. Heerlijk wanneer de zon is ondergegaan. Een halfingebouwd zwembad draagt compleet bij aan de zomerse sfeer in uw tuin.
 

Half- inbouwzwembaden, betaalbaar of niet?

Een half -inbouwzwembad kunt u zo duur maken als u wilt. Daarvoor kunt u uw spaargeld investeren. Ook is het mogelijk een lening af te sluiten, de hypotheek te verhogen of een aparte hypotheek af te sluiten.
 

Voordelen

 • Halfinbouw zwembadenU kunt een half- inbouwzwembad makkelijk in het terras plaatsen
 • Ook makkelijk te plaatsen als uw tuin hoogteverschillen heeft
 • Kinderen kunnen er niet invallen
 • Bederft niet uw uitzicht
 • U heeft zicht op de gebruikers
 • Betere integratie in uw tuin

 

Nadelen

 • Kans op stoten tegen de rand
 • Is duurder door de aanleg van het muurtje
 • Vergunning is nodig

 

Waarom afdekken?

 • Minder kans op vuil worden dus minder onderhoud
 • Het water zal minder snel afkoelen
 • Beter bestemd tegen weersomstandigheden

 

Afmetingen en vormen

Half inbouw houten zwembadU kunt uw half- inbouwzwembad net zo klein, en net zo groot maken zoals u het in gedachten heeft. Vaak wordt gekozen voor een rechthoekig model. Dat is makkelijk bouwen. Daarnaast wordt er vaak gekozen voor een vierkant model. Een ovaal model is mogelijk en een achtvormig model is prachtig om te zien. De laatste twee modellen zijn duurder in verband met aanleggen.
 

Diepten zwembad

U kunt het zwembad de ideale diepte geven. Heeft u kleine kinderen, dan maakt u het niet al te diep.
 

Materialen

Hout. Met een houten zwembad krijgt u een mooie én een natuurlijke sfeer
Epoxy is een vloeistof. Gaat in vaste vorm over door een chemische reactie. Het resultaat is bestand tegen chemicaliŽn en supersterk.
Polyester wordt meestal verstevigd met glasvezel.
Beton. Wilt u de kuip van dit materiaal, laat het maken dan over aan een vakbedrijf. De kuip moet waterdicht zijn, heel belangrijk. De wanden kunt u laten maken van glasfiber- beton en is in diverse kleuren verkrijgbaar.
Staal wordt gebruikt voor de wanden. Deze wanden worden bekleed met een polyesterlaag. 
Composiet bestaat uit twee materialen namelijk voor de helft uit hout en voor de andere helft uit polymeer.
 

Afwerking rondom

Niet alleen uw half- inbouwzwembad moet een perfecte uitstraling geven, ook uw tuin. U kunt rondom het zwembad een grasveld aanleggen. Planten, struiken en bomen horen er natuurlijk ook bij. Let wel deze niet te dicht bij het bad te plaatsen in verband met bladeren en insecten. Ook heel mooi is een terras. En wat dacht u van het kalmerende geluid van een waterval op de achtergrond of van een heerlijke rotspartij?
 

Onderhoud zwembad

Aan elk zwembad zit onderhoud en regelmatig schoonmaken, en dat geldt dus ook voor uw half- inbouwzwembad. Regelmatig de bodem schoonmaken hoort hierbij. Wilt u warmteverlies voorkomen, plaats dan een dekzeil over het zwembad met daaronder een grote bal. Mocht het gaan regenen, dan komt er minder regenwater in het bad.
Met een netje kunt u bladeren en ongedierte uit het zwemwater vissen. Op deze manier houdt u het bad het beste schoon en de volgende ochtend weer klaar voor gebruik.
 
Halfinbouw houten zwembad