Een buitenzwembad, elke zomer lang volop genieten!

| Meer

Buitenzwembaden

 
 
 
 
Een eigen buitenzwembad in de tuin is voortreffelijk. U hoeft niet meer naar een publiek zwembad toe om verkoeling te zoeken of om sportief een baantje te zwemmen. Want dat is meestal het probleem met publieke zwembaden dat u rekening moet houden met andere zwembadgasten of kinderen die spelen in het water. 

FinanciŽle middelen voor de aankoop van een buitenzwembad

Alhoewel deze soort zeker betaalbaar is, kan het zijn dat u geld nodig heeft. U kunt een lening hiervoor afsluiten. U kunt uw spaargeld investeren of u kunt uw hypotheek verhogen.

Aanleggen van een buitenzwembad

U kunt het zelf aanleggen. Als u een buitenbad koopt, krijgt u er een gedetailleerde werkbeschrijving bij. Stap voor stap bereikt u uw doel. U bespaart hiermee op de arbeidskosten.
U kunt uw buitenbad ook laten aanleggen. Dat zal zeker tijd besparen. Bovendien weet u dat het professioneel gebeurt en dat u garantie krijgt.. U bent dan wel meer geld kwijt.
 
Buiten zwembad
 

Waarom een buitenzwembad?

Staat altijd voor u klaar en is een prima investering.
 

Voordelen

 • Elk moment kunt u we gebruik van maken.
 • Ruimte genoeg om te zwemmen.
 • U kunt zelf de grootte bepalen.
 • Alleen in de zomermaanden onderhoud.

 

Nadelen

 • Vaak zwemmen in een buitenbad verhoogt de kans op astma. Dat komt ondermeer omdat er veel chloor wordt gebruikt.
 • U moet elke dag uw buitenzwembad afdekken om snelle vervuiling van het water te voorkomen.
 • Het weer leent zich niet elke dag om buiten te zwemmen.
 • Er zal regelmatig moeten worden schoongemaakt.

 

Afmetingen van een buitenzwembad

U bepaalt, afhankelijk van uw tuinoppervlak, de grootte van uw zwembad. Het mag nooit te groot worden want dan houdt u te weinig tuin over. Er zijn vele varianten mogelijk en aan u te bepalen hoe groot het bad wordt.
 

Vormen van een buitenzwembad

De meest gekozen vorm is de rechthoek. Maar u kunt ook een ovale vorm krijgen of in een vorm van een hart. Ovaal en hartvormig betekent meer werk dus u betaalt hier meer voor.
 
Ovaal buitenzwembad
 
 

Diepte

En deze kunt u zelf bepalen. U kunt ondiep beginnen en diep eindigen aan de andere kant van uw zwembad. U kunt ook een constante diepte aanhouden waar iedereen mee tevreden is.
 

Materiaalsoorten van een buitenzwembad

Een materiaal dat vaak wordt gebruikt is polyester.
Polyester is een vloeibaar mengsel van enkele componenten met een hars. Het resultaat is een keiharde kunststof. Deze kunststof wordt nog verstevigd met een glasvezel en dat eindprodukt is polyester.
 
 • Hout
  geeft een extra natuurlijke uitstraling aan uw buitenzwembad én aan uw tuin. Het hout dat wordt gebruikt is van binnen gevuld met folie of polyester. De buitenkant is van hout. 

 • Folie
  wordt met name gebruikt bij prefabzwembaden. De gemiddelde dikte is 0,6 millimeter en folie is supersterk. Gaat gemiddeld 10 jaar mee. Is verkrijgbaar in diverse kleuren dus u kunt uw eigen kleur bepalen.

 • Beton
  Een buitenzwembad van beton moet in principe worden gemaakt door een vakman. Dat moet omdat de kuip echt waterdicht moet zijn.

  Nieuw! En dat is glasfiber- beton. Dat betekent beton op de bodem en glasfiber voor de wand. Het grote pluspunt is dat u alle vormen zwembaden kunt krijgen, in alle afmetingen en in vele kleuren.

Afwerking rondom

U kunt uw zwembad afwerken met gras rondom, met tegels, met een rotspartij, met een waterval en met hout. Eventuele beplanting mag niet te dicht bij het buitenzwembad komen in verband met vervuiling en insecten.
 

Onderhoud

Regelmatig schoonmaken is een vereiste. Doe elke avond een dekzeil over het zwembad. Maak buiten het seizoen uw buitenbad leeg.
 
buitenzwembad