Aankooptips. Belangrijk om deze serieus te bestuderen!!!!

| Meer

Aankooptips zwembaden

 
 
 
 
 
Een zwembad kopen gebeurt niet elke dag. Het is zeker niet zo dat u `even` een zwembadwinkel binnenloopt en met een bad weer naar buiten gaat. En dat maakt het kopen dan ook zo bijzonder.
Er zijn zaken waar u rekening mee moet houden en die worden hier in de vorm van aankooptips gegeven.
 

Aankooptips

 
 • Een zwembadaankooptip is om van uzelf te weten of u een permanent zwembad wilt of een tijdelijk.
  Bij een tijdelijk heeft u geen vergunning nodig. In principe wordt het deze na het zomerseizoen afgebroken en opgeborgen tot het volgend jaar.
  Bij de permanente uitvoering heeft u onder bepaalde omstandigheden wel een bouwvergunning nodig.
  Het is hier belangrijk om te weten welke straks voor u van toepassing is.

 • Een andere zwembadaankooptip heeft te maken met de ruimte die u ter beschikking heeft. Dat kan de ruimte buiten zijn of binnen.  Een bad buiten plaatsen kan betekenen dat u eerst een bouwvergunning moet hebben. Een binnenplaatsen kan in een koopwoning. Maar huurt u een woning, en u gaat verhuizen, dan moet u het huurhuis in originele staat terugbrengen. Dat betekent dat u alles moet ontmantelen.

 • Een hele belangrijke zwembadaankooptip is uw budget. U kunt een zwembad kopen maar er kunnen ook nog plaatsingskosten bijkomen. U moet daarom voldoende financiŽle middelen bezitten om uw aankoop volledig te kunnen betalen.
 •  
 • aankooptips zwembad

 • Op het oog niet zo aanwezig maar wel van importantie is het onderhoud dus zeker een belangrijke zwembad- aankooptip. Het ene bad heeft meer onderhoud nodig dan het andere. Voor u van belang te weten hoeveel tijd u in het onderhouden en schoonmaken wilt steken.

 • Ook de materiaalsoort is belangrijk bij de aankoop. Kiest u onder andere voor hout, metaal, polyester, beton, enz...

 • Op de hoogte zijn van garantieperioden is een belangrijk onderwerp, het is een belangrijke zwembadaankooptip. U krijgt garantie op uw aankoop. Bovendien krijgt u ook garantie op diverse bijgeleverde onderdelen zoals op de zwembadverwarming, op pompen, op het filtersysteem, op het plaatsen van het zwembad en op nog meer zaken. Op het ene onderdeel krijgt u misschien langer of juist korter garantie dan op het andere onderdeel.
  Zorg dat u al deze perioden op papier krijgt, dan heeft u altijd bewijs in het geval dat er iets kapot gaat dat u garantie krijgt.
 
U bent er uit. U weet welk zwembad van u voor toepassing is. Tijd om zwembadwinkels of leveranciers te bezoeken en laat u uitgebreid voorlichten. Stel vragen en denk na over de antwoorden. Zet alles daarna op een rijtje. Zo zult u uiteindelijk komen bij de zwembadleverancier die het beste bij u past. Spreek alle belangrijke zaken door,  leg afspraken schriftelijk vast en laat de leverancier ondertekenen. Op deze manier loopt u het minste risico en kunt u daarna optimaal genieten van uw eigen privé zwembad.
 
Zwembad Familie Lounge