Zwembad kopen - rond, vierkant, rechthoekig en ovaal

| Meer

Zwembad kopen

 
 
 
 
 
U bent van plan een zwembad te kopen. Prima idee want het is een prima investering, op korte én op lange termijn. Op korte termijn omdat u heerlijk gaat genieten. Op lange termijn want uw woning zal er zeker veel meer door waard worden.
 

Waar moet u op letten voordat u gaat kopen?

  • Wilt u een tijdelijk zwembad of wilt u een blijvend?
  • Hoeveel ruimte heeft u tot uw beschikking?
  • Informeer altijd of u een vergunning nodig heeft. Meer info bouwvergunning
  • Van welk materiaal moet het worden gemaakt?
  • Denk ook aan het onderhoud.
  • Welke prijs heeft u in gedachten?
  • Laat u het bad aanleggen of gaat u het zelf doen.
  • Heel belangrijk! De garantieperiode. Niet alleen op uw zwembad maar ook op onderdelen zoals verwarming, het filtersysteem en zo meer.

 

De vraag is nu wat voor zwembad het gaat worden.
U kunt een keuze maken uit een binnenzwembad, uit een buitenzwembad, uit een inbouwzwembad, een opbouwzwembad en uit een half- inbouwzwembad.
 

Om u op weg te helpen, worden deze soorten zwembaden in het kort beschreven:

Aankoop binnenzwembad

Een binnenzwembad is zeker betaalbaar. Voordelen van een binnenzwembad zijn dat u geen hinder ondervindt van eventueel slecht weer. U heeft maximale privacy. U hoeft nooit een afdekzeil te gebruiken. Het zwemwater zal minder snel vervuilen. Daar staat tegenover dat u de ruimte moet isoleren en in het bijzonder het dak.  Voor het dak moet een dampwerende constructie komen. Verluchting is noodzakelijk evenals een ontvochtigingstoestel. Door inwerking van het water en kalk gaan de ramen minder helder worden. Om een binnenzwembad te realiseren heeft u een grote ruimte nodig.
 
Binnenzwembad
 

Aankoop buitenzwembad

BuitenzwembadU bent met een buitenbad afhankelijk van het weer. Erg belangrijk is de materiaalkeuze. Vooral bij een buitenzwembad speelt de afwerking rondom een voorname rol.  U moet in principe beschikken over een royale tuin. Een buitenzwembad brengt wel onderhoud met zich mee. Om vervuiling tegen te gaan moet elke avond een dekzeil worden geplaatst.
Aankoop inbouwzwembad
Op de eerste plaats betaalbaar en geeft uw woning een extra uitstraling. Dit type kan prachtig worden ingewerkt in uw terras of in de tuin. Ook aan de afwerking rondom moet worden gedacht. Bijzonder veilig vooral voor kinderen want er is geen trap nodig. Mogelijkheid tot plaatsen van een duikplank of een glijbaan. Onderhoud en schoonmaken nemen veel tijd in beslag. Een dekzeil is nodig.
 
 
 
 

Aankoop opbouwzwembad

Opbouw zwembadVoordelen van dit type zwembad zijn dat het opbouwzwembad snel is opgebouwd én ook weer snel is te demonteren. Nog een voordeel is dat u er geen vergunning voor nodig heeft maar moet na het zomerseizoen worden afgebroken. U hoeft niets in en aan de grond te doen. Dit type van toepassing wanneer u geen gat kunt graven. Nadeel is dat er een trap aanwezig moet zijn en daardoor de kans op vallen toeneemt, vooral bij kinderen. U heeft geen zicht op de mensen die in het water zijn. Een opbouwzwembad kan het uitzicht verhinderen. Een dekzeil is nodig. Regelmatig schoonmaken.
 

Half- inbouwdzwembad

Half inbouw zwembadEen half- inbouwzwembad is een type waarbij de ene helft in de grond, de andere helft boven de grond. Ideaal om in het terras te plaatsen. Aan de afwerking rondom moet de nodige zorg worden besteed. Kinderen kunnen er niet invallen. Een dekzeil is nodig om af te dekken. U houdt zicht en er is volledig uitzicht.
 
 
 
 
 
 
 
Zwembad hout