Zwembadafdekking om uw water langer zuiver te houden

| Meer

Zwembadafdekking

 
 
 
 
In de avond, na een lange dag zwemplezier, wordt het tijd om uw zwembad af te dekken. Een zwembadafdekking is bijzonder mooi om te zien en zal zeker dan bijdragen tot de juiste zomersfeer. Maar dient vooral om de watertemperatuur te bewaren zodat het water niet te snel kan afkoelen en om vervuiling van het zwemwater te vermijden.
 

Voordelen van het afdekken van een zwembad

  • Het afdekken is hetzelfde als isoleren. Dat betekent dat de warmte van het zwembadwater langer optimaal blijft.
  • Afdekken is ook veilig voor kinderen en eventuele huisdieren. Zij kunnen dan niet per ongeluk in het zwemwater vallen.
  • Water proper houden. Vuil, bladeren en andere verontreiniging kunnen na het afdekken niet in het zwemwater terecht komen. Dus hoeft u minder tijd te spenderen aan het schoonmaken van uw zwembad.
  • Een bijkomend voordeel is bovendien dat er minder desinfectiemiddelen verdampen, en dat scheelt weer in de kosten.

 

Waarmee kunt u uw zwembad afdekken?

U kunt het afdekken met diverse soorten zwembadzeilen, met rolluiken en met een veiligheidsafdekking.
 

Soorten zwembadzeilen om mee af te dekken

  • Zomerzeil zwembadafdekkingHet eerste soort is het zomerzeil. Deze verhindert de verdamping van het zwemwater. Zorgt er tevens voor dat uw zwembad schoon blijft. Het zeil geeft nog extra warmte af aan het water door de zon. U kunt het zomerzeil ook nog voorzien van een veiligheidsnet.
  • Het tweede soort zeil om mee af te dekken is het winterzeil. Kan gemaakt zijn van PVC polyester. De afdekking wordt geheel over het bad getrokken. Het laat geen licht door en dat betekent een behoorlijke beperking wat betreft algengroei en andere bacteriŽn.

 

Zwembadafdekking met rolluik

Rolluik zwembadafdekkingDe tweede afdekmogelijk zijn volautomatische rolluiken. De zwembadafdekking bestaat uit kunststof lamellen. Deze drijven op het zwemwater en sluiten hermetisch af.
 
Lamellen zwembadafdekking

De lamellenafdichting heeft een aantal uitvoeringen.
  • De opbouwrol. Staat aan het einde van het zwembad en blijft zichtbaar.
  • De inbouwrol. Het is een veel gevraagde afdekking omdat deze onzichtbaar is. Toch een behoorlijke investering.
  • De volautomatische rolluiken. Aan de zijkanten van het uw bad zitten rails en daarin zit een zeil dat over het zwembad wordt getrokken. Te verkrijgen in opbouw- en in inbouwversie.

 

Oprolapparaat als zwembadafdekking

Oprolapparaat zwembadzeilDe derde mogelijkheid om af te dekken is een oprolapparaat. Met behulp van dit apparaat kunt u gemakkelijk  en snel uw zeil oprollen én weer afrollen.
 
 
 
 
 
 
 
 

Veiligheidsafdekking

Veiligheidsafdekking zwembadTenslotte de veiligheidsafdekking om het zwembad mee af te dekken. Deze zwembadafdekking wordt gemaakt van sterk pvc polyester en om de 1,5 meter voorzien van aluminium buizen. Deze afdekking wordt over het zwembad uitgerold. De buizen blijven rusten op de boordstenen. Daarna wordt de afdekking gespannen. Zo ontstaat er een strak én stevig bovenvlak.
Bij deze veiligheidsafdekking zit een afrolband en een opdraaizwengel die met de hand bediend wordt.
Een veiligheidsafdekking biedt volledige veiligheid voor kinderen en huisdieren en is makkelijk hanteerbaar. Bovendien houdt u zo het zwemwater schoon.